Intro til homøopati-ressursene på dette nettstedet

Intro homøopati-ressurser

Homøopati som verktøy

Hvorfor ha et homøopati-husapotek

Lydfil kommer

Her kommer det etterhvert en lydfil, hvor jeg guider deg gjennom innholdet på siden: i tilfelle du foretrekker å lytte i tillegg til eller i stedet for å kun skrolle og lese

 

Velkommen!

Få innblikk i hvem denne plattformen er ment for;

Hvorfor jeg lager de ulike ressursene;

Hva du kan få ut av ressursene som tilbys her.

Her finner du informasjon om kilder jeg benytter.

Hvem er Marianne?

Jeg er en naturglad kvinne, som elsker å være ut i det fri. Jeg er glad i kreative aktiviteter, å lage mat fra grunnen av med fokus på rene råvarer, ballek, puslespill, hekling og samvær med mine nære og kjære. Og, ikke minst: jeg brenner for naturlige tilnærminger til å sikre god helse og velvære!

Homøopati ∼ hva, hvorfor, hvordan?

Illustration showing a remedy vial and some species from nature

naturens gaver ⇔ homøopati

Enten jeg sanker en grønnsak/urt fra hagen, sopp fra skogen, bær/lyng fra fjellet, alge fra havet... så fryder jeg meg over alle gavene naturen byr oss. Når vi potenserer disse videre på homøopatisk vis, får vi mye medisin ut av én enkelt gave!

Målet med denne plattformen

Da jeg studerte homøopati, var flere av medstudentene mine mødre, fedre og andre som hadde erfart hvordan hjemmebruk av homøopati utgjorde stor forskjell for egen og familiemedlemmers helse.

Bitt av "homøopati-basillen" ble de ivrige på å studere homøopati i dybden, for å kunne hjelpe andre: også for mer omfattende og kroniske tilstander.

Forsøker jeg å rekruttere flere til homøopatistudier? Tja, det ville vært en hyggelig bieffekt å få flere homøopati-kvalifiserte i Norge... men det er ikke et mål i seg selv, altså.

Noe som ble tydelig da jeg opprettet mitt eget tilbud hjemme i Norge, etter å ha vært omgitt av medstudenter i England med god tilgang på homøopati både hjemme og ved tallrike klinikker, var at ståa her til lands er en ganske annen:

  • Hvis jeg anbefaler de vanligste homøopatimedisinene til noen som oppsøker meg, så har de dem mest sannsynlig ikke hjemme - og er prisgitt lagerstatus hos LUA-utsalg eller apotek når det gjelder muligheten til å bestille dem rett til postkassa si dagen etter
  • Hvis jeg får en henvendelse i en mer akutt situasjon så har ikke vedkommende noe komplett homøopati-husapotek å forsyne seg av: de aller fleste må bestille på apoteket og vente noen noen dager eller uker
  • Hvis noen ligger hjemme i senga si og oppsøker meg over telefon for en akutt-konsultasjon, så er de avhengige av at de selv - eller noen andre de ber om hjelp - skaffer homøopatimedisinen; i stedet for å bare finne frem husapoteket sitt og forsyne seg
  • De fleste jeg er i kontakt med er ikke vant med å forsøke homøopati for egne eller sine nærmestes plager - ei heller klar over at dette er en reell, og meget god, mulighet

Jeg ønsker derfor å skape bevissthet omkring muligheten som ligger i å bli kjent med homøopatien som et viktig supplement - eller hovedinnhold - i husapoteket sitt. Enten det dreier seg om å forkorte og lindre sykdomsforløp hjemme, eller om det er å vite hvilke homøopatimedisiner det er lurt å raske med seg hvis man må på legevakta eller skal ut og reise.

Det er min sterke formening at folk flest kan nyttiggjøre seg, og berike helsa, ved å beherske de grunnleggende prinsippene for bruk av homøopati (og flere andre selvrealiserende og helsefremmende tilnærminger, selvsagt)

plattform med ressurser

hobby-homøopati

Jeg ønsker å tilgjengeliggjøre ressurser på denne virtuelle plattformen, som dermed kan fungere som homøopati-bibliotek og oppslagsverk når behovet oppstår. De nedlastbare pdf-ene du finner ved mange av ressursene gjør det også mulig å dra nytte av innholdet offline.
Illustration of woman studying homoeopathy

Innholdet (ressursene) på denne plattformen

Illustration showing a sun, with 10 keywords characterising homoeopathy

dypdykk ⇔ plukk & miks

Det er helt opp til deg hvor mye, lite, omfattende eller minimalt du ønsker å benytte deg av innholdet jeg deler på plattformen. Dette er også noe av grunnen til at jeg legger det opp som jeg gjør, med mulighet for å hoppe fra den ene ressursen til den andre; heller enn et fastsatt oppsett (selv om jeg anbefaler "neste steg" ved noen av ressursene, som f.eks. ved slutten av denne)

Og så videre?

Hvis du har fått nok homøopati-innsprøytning og ikke ønsker noen videre fordypning etter å ha dykket ned i ressursene på denne plattformen, så er det helt fint!

...men hvis du ønsker å bestille deg flere oppslagsverk; fordype deg i ulike deler av homøopatien; eller kanskje til og med ta homøopatiutdannelse for å virkelig gå i dybden, og kanskje også tilby homøopatitjenester selv; ja, så får du noen tips og råd om dette når jeg setter sammen noen anbefalinger etter at alt annet innhold jeg planlegger er på plass.

Hva ?

Hvor skal du starte, spør du kanskje?
Vel, det kan du vurdere selv: hva er du mest nysgjerrig på å sjekke ut?
Jeg lar det være opp til deg hvordan du velger å bruke denne plattformen: så lenge du ærer og respekterer lovene for nettstedet, som du jo har godtatt ved å benytte deg av plattformen
Me at the top of a lookout tower in the forest

Neste steg ∼ forslag

Lurer du på om homøopati er noe du vil lære mer om? Da får du et godt overblikk ved å sjekke ut denne mini-guiden.

Vil du vite mer om homøopatiens fundament først? Da kan du gå videre til homøopatiens historie.

Vil du sjekke ut en av de mest brukte homøopatimedisinene? Da kan du starte med Arnica montana (Arn).

Har du glede og nytte av innhold jeg deler?

Jeg setter pris på din gave som takk for tiden og innsatsen min!

Bankkonto: 9820 28 13518
Nimiq: donér NIM
Bitcoin: donér BTC